fredag 4 februari 2011

Veckobrev vecka 5

Hej alla Charmtroll!

Vi har nu börjat använda bloggen lite mera, vilket ni säkert har märkt. Vi talade om i ett tidigare mail att vi tänkte övergå från veckobrev till enbart bloggen, så denna och nästa vecka är sista gångerna vi skriver veckobrev här. Bloggen finns på http://avdcharmtrollen.blogspot.com

Under veckan har vi arbetat i grupper, pysslat, lekt fritt både inomhus och utomhus, gått på utflykt, haft leksaksvisning och läst sagor. Under våren jobbar vi med temat ”Jag”. Det är ett stort tema som kan anpassas helt utifrån barnen. Vi jobbar med detta för att barnen ska lära känna sig själva och för att stärka självkänslan.

Från och med vecka 18 kommer hela huset och Bjärehovs förskola att arbeta med samma tema ”Troll”. Detta kommer att avslutas med en stor fest på Förskolans dag 19/5.

Vi tänkte påminna er om att det är APT den 16/2, då finns det enbart vikarier att tillgå efter 15.30.

Våren närmar sig, vilket innebär att vi skulle vilja gå på fler utflykter med barnen. Därför önskar vi att ni övar lite på att promenera med barnen. Det behöver inte vara långa promenader, men att vi hjälps åt att lära barnen lite om detta. En annan sak är av och påklädning. Vi är många barn på Charmtrollet med mycket kläder som skall tas på och av. Vi pedagoger räcker inte alltid till att hjälpa alla på kort tid, vilket leder till mycket frustration i gruppen eftersom det blir lång väntetid. Det som hade underlättat för oss alla hade varit om ni så mycket som det går, och utifrån barnets förmåga, låter dem klä på och av sig själva.

Ha en skön helg!

Mvh Jenny, Mia och Jeanette

1 kommentar:

  1. Hej!
    Vad kul med bloggen och att ni lägger upp lite bilder på vad ni gör om dagarna!
    Hälsar
    Marie (Veras mamma)

    SvaraRadera