fredag 14 januari 2011

Veckobrevet vecka 2

Hej allihopa!

Nu är vi alla tillbaka efter ett skönt jullov och starten har känts mycket bra! Vi har träffat glada barn hela veckan och vi har även välkomnat vår nya kompis.

Under veckan som har gått har vi lekt utomhus tisdag, onsdag och torsdag. Många av våra barn har upptäckt olika vattenansamlingar där snö smälter och detta är kul att leka med. Många har även lekt på våra nya fina klätterställningar.

Jenny stannar på Charmtrollen fram till sommaren (och eventuellt längre).

Gympan för Jättarna kommer igång igen vecka 4 och det är på onsdagar. Samt har vi startat upp leksaksvisningen igen och den kommer vi att genomföra på torsdagar. För er som inte vet vad leksaksvisning på Charmtrollen innebär är det som så att varje barn får lov att ta med sig en leksak som de skulle vilja visa för sina kompisar. Tanken bakom denna aktivitet är att varje barn utifrån ett meningsfullt sammanhang ska få lära sig turtagning i gruppen, samt lära sig att tala inför grupp. Vi kräver inget stort av barnen och vi hjälper alla precis så mycket som behövs under detta moment. Har man glömt leksaken en dag så går världen inte under, detta är helt frivilligt.

Vi har även startat upp en blogg, där vi har tänkt skriva lite om vad vi pysslar med här på förskolan. Vi tycker att det ska bli jättespännande och kul att börja göra detta. Bloggen kommer antagligen till sist att ersätta veckobrevet ni nu får på mejl.


Ha en trevlig helg!
Med vänliga hälsningar
Jenny, Mia och Jeanette

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar