fredag 18 mars 2011

Vårkänslor

Oj vad veckan gått fort! Fredag redan och vi avslutar en kul och händelserik vecka som innefattat massor. Det har varit två utflykter för Jättarna & Trollen och en för Tomtarna. I tisdags stannade Tomtarna på förskolan medans de stora gick till "krokodillekplatsen" och lekte kramleken. Denna lek är en del i vårt arbete med temat Jag. Här skall man i takt till tamborinen, röra sig med olika känslor. Det är ingen lätt uppgift att som liten förstå vad en känsla är men vi jobbar vidare med detta. Vad gäller känslor så kommer vi även att sätta upp en tavla på avdelningen som vi kallar känslotavla, där kommer barnen varje dag att få placera sitt foto under en smiley som speglar hur de känner sig denna dag. Humör och hur man känner sig kan ändras under dagen och då får man gärna gå och flytta på sitt foto om man vill.

I onsdags gick vi på rep.... Detta innebär att vi har ett långt rep med massa öglor i. Varje barn håller i varsin ögla istället för att som tidigare, hålla kompisens hand. Vi har valt att prova detta sättet då vi kännt att det blir en del negativa tillsägelser när vi går hand i hand då en del barn har svårare för detta än andra. Så för att få en trevligare promenad och på ett positivt sätt träna oss på att gå, så hittade vi på detta och det gick JÄTTE bra! Alla barnen gick fint i ledet och ingen blev ledsen för att kompisen drog för mycket eller inte ville hålla handen. Så härligt! Målet för vår tripp var "Leifs leka" där vi åt frukt och busade.

Litet ordspråk att ta till sig: alla kan lära sig - men kanske inte på samma gång och inte på samma sätt utan i sin egen takt utifrån sitt eget intresse!

Nu tar vi ledigt och ses på måndag då vi möter en ny vecka med nya utmaningar!
Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Hej! Vad kul det är med bloggen!! Läser den regelbundet och det är väldigt kul att se vad som händer och vad ni gör. Häftigt med känslorna och sen rep-historie.

    Hälsar Marie (veras mamma)

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vad kul det är att följa bloggen så man får se vad ni gör och jobbar med. Kul med känslorna och rep-historien!!

    Hälsar
    marie (Veras mamma)

    SvaraRadera